Літо і найкращий час для збору та заготівлі цілющих трав, аби взимку заварювати смачний чай, Усі ці ароматні напої дуже корисні для здоров’я , оскільки вони не лише зміцнюють здоров’я, але й сприятливо впливають на емоційний стан людини.
Запашні листя чорної
смородини, ожини, малини, м’яти, полуниці, вишні все це лише частинка
натуральних трав матінки-природи, які
використовують для приготування пахучих чаїв з ефектом зігрівання, наповненням
вітамінами, заспокоювання, зміцнення організму, тонізуючи, тощо.
Головне достоїнство таких напоїв – кожен може
створити індивідуальний трав’яний букет, керуючись власним смаком і бажаним
ефектом.
Листя чорної
смородини має купу корисних властивостей і незвичайний, яскравий аромат,
Ожина, листя –
джерело вітамінів і зміцнення організму.
Малина, листя –
використовується при застудах. Володіє жарознижуючим ефектом. Велика кількість
вітамінів і мікроелементів. Після збору листя малини мнеться руками, лист
виділяє сік і чорніє, після чого вже відбувається сушка.
М’ята покращує
апетит, добре діє при головних болях. М’ятний чай без проблем вживають у
будь-який час дня і ночі. Він заспокоює, покращує сон ввечері, а вранці
бадьорить і додає сил. М’ята добре поєднується з зеленим чаєм, листям чорної
смородини, медом та корицею.
Меліса нормалізує
сон, позитивно впливає на працездатність, покращує апетит, допомагає від
депресії і неврозів.
Вишневий лист додає
напою приємний літній аромат, потрібний для нормального згортання крові,
вітаміни і мікроелементи. Чай має загальнозміцнюючу та омолоджуючу дію. Найбільше корисних речовин в листках вишні під
час цвітіння – тоді і потрібно заготовлювати їх на зиму.
Корисний напій –
відвар ромашки, що має протизапальну, ранозагоювальну, спазмолітичну та заспокійливу
дію, а тому пити бажано ввечері.
Липа відмінно
допомагає при застудних захворюваннях, зміцнює імунітет, має протизапальні та
антибактеріальні властивості і виводить токсини з організму.
Немає коментарів:
Дописати коментар