Щорічно 16 жовтня. починаючи з 2006 року відзначається Всесвітній день хліба. Свято виникло з ініціативи Міжнародного союзу пекарів і пекарів-кондитерів.
У світі існують
сотні й тисячі рецептів хліба з різною щільністю, смаком, формою, розмірами.
Хліб їдять майже в усіх країнах світу. Навіть у тих місцях, де пшениця не росте
— борошно роблять з інших інгредієнтів, наприклад кукурудзи, жита або рису, а
далі використовують його для виготовлення простих і поживних страв, які
еквівалентні хлібові.
Дивовижна
властивість цього головного продукту харчування полягає в тому, що він ніколи не
приїдався, не надоїдав.
Хліб здавна був
символом благополуччя. Відношення до нього було, як до священного
предмету-шматочки хліба ніколи не викидали, їх віддавали пташкам, домашнім
тваринам. Гріхом рахувалося не доїсти шматок хліба. Якщо ж він падав на землю,
його треба було підняти, обтрусити, поцілувати і доїсти.
Якщо у домі пахне хлібом - тут злагода та щастя.
Якщо в державі колосяться хлібні поля - тут мир і
достаток.
Хліб - це частина ,
хліб - це рука допомоги, хліб - сила, могутність держави. Хліб - це святість.
Запам'ятай і скажи
всім: у хлібі душа твоєї землі, долі багатьох людей, їхня невтомна праця.
Немає коментарів:
Дописати коментар