вівторок, 17 листопада 2015 р.

Толерантність

толерантність це шлях до культури світу
16 листопада весь світ святкує Міжнародний день толерантності.

У перекладі з латинської «tolerance» означає «терпіння». Це слово в медицині позначає здатність організму переносити вплив тих чи інших чинників. У суспільстві толерантність означає терпимість до інших думок, поглядів, традицій.
Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно:
     бути готовими до того, що всі люди різні - не кращі й гірші, а просто різні;
     навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається;
     цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;
     зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.  
 

"Людина може обійтись без багатьох речей. але не без іншої людини" - сказав один учений. Таким висловом розпочалась бесіда "Школа толерантності" з учнями 7 класу. Мета заходу розкрити термін "толерантність", використовуючи факти, документи, художні твори, а також проведення досліджень: з аркушем паперу та обговорення  про відмінності і спільні риси.



 5 ФАКТІВ ПРО ТОЛЕРАНТНІСТЬ:
1. Всі люди відрізняються — навколо нас завжди будуть ті, хто в чомусь на нас не схожі. З іншого боку — з точки зору інших людей, ми відрізняємось від них.

2. Ксенофобія  — страшна річ! Нетерпимість до чогось чужого, незнайомого, незвичного. Причини — незнання та стереотипи. Наслідки — дискримінація, злочини на ґрунті ненависті, релігійні переслідування, голокост, геноцид, рабство, расові війни, етнічні чистки.

3. Толерантність — ставлення, під час якого людина визнає, що інші можуть думати чи діяти інакше, ніж вона сама. «Я не згоден з тим, що ви говорите, але віддам своє життя, захищаючи ваше право висловити свою думку» (Вольтер).

4. Толерантність — це, передусім, активна позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини. (Ст.1 Декларації принципів толерантності, ЮНЕСКО, 16.11.1995).

5. Толерантність — це двосторонній процес. Толерантності можна досягнути лише за умови взаємної поваги...

Немає коментарів:

Дописати коментар