середа, 20 листопада 2019 р.

Україна гідна свободи

"Втратити свободу може лише той, хто не вмів її захищати"                                                                                                                                              Вольтер 

    Щорічно 21 листопада починаючі з 2014 року в Україні відзначають День Гідності та Свободи, яке встановлено Указом Президента в 2014 році на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-го. Це державне свято стало свого роду наступником Дня Свободи 22 листопада, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки.
      Викладка «Україна - територія Гідності та Свободи», пропонує публікації, які  відображають історичні події на Майдані.

     Україна - це територія гідності й свободи. Такими нас зробили цілих дві революції -Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-2014 року, Революція Гідності, а саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості. 
      Події розгорталися стрімко і драматично – від мирних зібрань студентства – до масових мітингів, палаючих шин, «коктейлів Молотова» та бруківки, що стала зброєю в руках протестувальників. Але найтрагічнішим було те, що цього разу, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоюючи гідність та свободу, віддали свої життя 106 українців і ще понад 2 тисячі зазнали поранень
     Завдяки людям, яким небайдужа доля України в цілому і кожного із нас окремо, ми маємо можливість і досі залишатися незалежною нескореною країною.

Немає коментарів:

Дописати коментар