пʼятниця, 14 серпня 2020 р.

Всесвітній день бездомних тварин

Міжнародний день безпритульних тварин проходить щорічно у другій декаді серпня. В 2020 році Всесвітній день бездомних тварин припадає на 15 серпня. У 1992 році його започаткувала Міжнародна спільнота прав тварин. Наразі цей день відзначають у понад 50 країнах і 6 континентах. Україна — одна з них.

       Метою започаткування цього дня є привернення уваги до проблем безпритульних тварин переважно собак та котів, які часто опиняються на вулиці через жорстокість та безвідповідальність людей.

       Ця дата вважається не святом, а приводом звернутися до проблеми бездомних тварин, розповісти максимальній кількості людей про їх трагічну долю. По всьому світу в цей день проходять просвітницькі та благодійні заходи. Волонтери проводять концерти, конкурси та аукціони, що допомагають зібрати кошти, які направляються на допомогу бездомним тваринам - в першу чергу, звичайно, собакам і кішкам.

      Також цей день - хороший шанс знайти господаря для безпритульного пса чи кота. Одне із завдань Дня бездомних тварин - пробудити у власників звірів свідоме ставлення до своєї ролі, з тим, щоб запобігти поповнення рядів бездомних кішок і собак за рахунок неконтрольованого розмноження домашніх вихованців. З цією ж метою деякі ветеринарні клініки в цей день проводять стерилізацію кішок і собак на безкоштовній основі.

    

      Перший закон, спрямований на захист тварин від жорстокості, був прийнятий у Великобританії в 1822 році. В нашій країні нормативно-правове регулювання захисту тварин здійснюється законами України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про ветеринарну медицину», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб».


Немає коментарів:

Дописати коментар