середа, 8 березня 2023 р.

Доля осяяна талантом

Тарас Шевченко – писав вірші, любив весну, рибу, і рибалити. Смакував каву, найбільше – по-віденські: не міцну, зі збитими вершками. Любив сало і борщ. Улюбленим був борщ з сухими карасями, свіжою капустою і приправами.

А ще – страшенно любив дітей. Мандруючи Україною він не раз сідав з дітьми прямо на сільській вулиці, починав розказувати їм казки, співати малечих пісень.

 Тарас Шевченко малював акварельні портрети та автопортрети. Поет обожнював театр, навіть брав участь у кількох аматорських спектаклях.Після одного з них до нього підійшов комендант Новопетровського укріплення (Шевченка примусово заслали туди служити солдатом) Антон Маєвський:

– Щедро тебе, Тарасе Григоровичу, обдарував Бог, – сказав офіцер, – ти і поет, і художник... та ще, як з’ясувалось, і актор. Шкода тільки, що не дав Він тобі щастя!

З нагоди вшанування 209-річчя великого Кобзаря представлена виставка «Вічне і живе Шевченкове слово». Артистично з натхненням прозвучав твір Тараса Шевченка у виконанні Вероніки  Федорівської.


Немає коментарів:

Дописати коментар