четвер, 1 лютого 2024 р.

Листи забутого життя

 31 січня в приміщенні Городоцької публічної бібліотеки відбулася презентація книги "Листи забутого життя" Василя Горбатюка, українського письменника, члена Національної спілки письменників України, директора Хмельницького літературного музею. Він є автором відомих романів “Кручі”, “Ще настане ваша пора” , “Слово і  меч”.

З розповіді Василя Горбатюка присутні почули досить цікаву та змістовну історію виникнення написання роману та тернистий шлях його створення над яким автор працював понад десять років, досліджуючи різноманітні документи й публікації в архівах і часописах.

Історичний роман "Листи забутого життя" це роман про життя письменника Павла Богацького (1883 – 1962), на жаль, малознаного в Україні через навмисне замовчування і відторгнення ідеологією колишнього радянського режиму. В 1920-ті роки письменник опинився в еміграції – спершу в Польщі й Чехії, а тоді – в Австралії. Крім художніх творів Богацький залишив нам цікаві спогади про свій час.

"Листи забутого життя" Василя Горбатюка зацікавлять всіх, хто відкриває для себе культурне життя ХХ століття й цікавиться біографічною прозою.





Немає коментарів:

Дописати коментар