понеділок, 18 березня 2024 р.

Книжкоіві новинки

За сприяння державної установи  "Український інститут книги" з метою поповнення бібліотечних фондів у бібліотеку надійшла нова література. Отже пропонуємо вашій увазі інформаційний дайджест' Нові книги' художні твори сучасних українських письменників про цікаві факти історії давнини рідного краю та погляд у теперішньому  часі війни.

"Моя найбільша війна. Рік 2022: у роздумах і відчуттях"

Книга українського письменника Богдана Смуляка містить документальні, есеїстичні, тобто емоції й міркування автора й художні записи, які є насамперед актуальним форматом дня, пережиття воєнного 2022 року. Її засаднича ідея: стратегічна битва, яку провадить український народ зі своїм історичним антагоністом Московією, з ворогом світоладу, здатна употужнити наші найкращі особисті прагнення.

 "Антологія військових письменників"

У 2019 році за безпосередньої участі директорки Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука Тетяни Пилипець народився Всеукраїнський форум військових письменників, платформа, на якій діючі військові ЗСУ, журналісти, ветерани АТО/ОСС, волонтери мали змогу потоваришувати, презентувати свої книги, почути слова вдячності і надиху

З початком повномасштабного вторгнення автори форуму стали на захист України. У альманасі #Голоси зібрані прозові та поетичні тексти, також роздуми тридцяти учасників Всеукраїнського форуму військових письменників, що стали рефлексіями, а почасти і хронологією пекельних місяців 2022–2023 років.

 "Василина та трипільський слід" Марини Павленко

Тисячі років тому на теперішніх українських землях жили загадкові трипільці. Нині ж ми складаємо уявлення про цю давню культуру буквально по черепках, знайдених на розкопках. Кішка Василина добре на цьому всьому знається, бо живе в Музеї трипільської культури. Вона розповість, якими ж були ті трипільці та як їх вивчають сучасні науковці й науковиці. А ще покаже цікаві експонати. Щоправда, серед них є один дуже страшний!..

"Перстень воєводи" Галини Пагутяк

Ця книга однаково цікава для дітей і дорослих, бо її історичне наповнення засноване на маловідомих, але доведених наукових фактах.

У часи Київської Русі, в давньому Плісненську сталися дивовижні події – сам воєвода потрапив у залежність від казкових істот. Вони зажадали, щоб воєвода привів до них свого сина-спадкоємця, але... сина у воєводи не було, тобто вже не було. От халепа! Добре розмисливши він знайшов вихід із скрутного становища – знайти хлопчину-сироту, взяти його в прийми та оголосити своїм сином. Що й зробив...Що з того вийшло описано в захопливій історії про часи, коли на Русі правили князі і допомагали їм захищати край воєводи.

Книга "Митець повинен мати долю" Ірини Говорухи.

Будь-яка країна – це передовсім земля. А унікальною, особливою і неповторною її роблять саме люди. Ось чому й Україна така самобутня. Бо в ній живуть працьовиті, талановиті та незламні українці. Будь-коли, навіть у нестерпно важкі часи, вони вирощували хліб, квіти, яблука… Писали полотна, музику, вірші. Будували, лікували, тощо Об’єднує їх лише одне – безперечний талант і велика любов до України.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар