середа, 20 лютого 2019 р.

Герої нашого часу

         День Героїв Небесної Сотні відзначається в Україні 20 лютого в пам'ять про події Революції Гідності та гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.
      За офіційними даними Міністерства охорони здоров'я, за час протистоянь на Майдані в центрі Києва загинули та померли на території України 105 людей.
     Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка № 890/2014 за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності усім героям Небесної сотні присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).
      Серед загиблих «Небесної Сотні» є і уродженці Хмельниччини: Бондарчук С. М., Васильцов В. В., Дзявульський М. С., Корнєєв А. П., Мазур А. А., Пагор Д. О., Шеремета Л. Д., Клітинський О. І,. Подригун О. В., Чаплінський В. В. Їхні імена назавжди викарбуються в нашій пам'яті, адже вони відстоювали та боролись за наше майбутнє.
      Година пам’яті «Герої нашого часу» присвячена Революції Гідності, на заході учні старших класів вшанували героїв нашого краю.


Немає коментарів:

Дописати коментар