середа, 22 січня 2020 р.

Великий день Єднання


В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Про історичні події 20 – х років ХХ століття, знайомить викладка літератури «Благословенна будь, Соборна Україно», яка висвітлює тернистий шлях України до Соборності.

      22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.  З нагоди цієї важливої історичної дати вже стало доброю традицією зустрічатися на мості через річку Збруч делегацій обох областей, Тернопільщини та Хмельниччини,  об’єднавши два кольори державного прапора  України та обмінявшись короваями. У такий спосіб жителі областей цього року вже відзначили 101-у річницю Соборності України.
     На центральній площі Гусятина звучав Гімн Держави, згадали та пом’янули  Героїв України та воїнів, які загинули, захищаючі  цілісність  і незалежність України, а також була представлена виставка виробів декоративно – прикладного мистецтва із різних районів.







Немає коментарів:

Дописати коментар