неділя, 11 червня 2023 р.

Фітотерапія

 Літо і найкращий час для збору та заготівлі цілющих трав, аби взимку заварювати смачний чай,  Усі ці ароматні напої дуже корисні для здоров’я , оскільки вони не лише зміцнюють здоров’я, але й сприятливо впливають на  емоційний стан людини.

Запашні листя чорної смородини, ожини, малини, м’яти, полуниці, вишні все це лише частинка натуральних трав  матінки-природи, які використовують для приготування пахучих чаїв з ефектом зігрівання, наповненням вітамінами, заспокоювання, зміцнення  організму, тонізуючи, тощо.

 Головне достоїнство таких напоїв – кожен може створити індивідуальний трав’яний букет, керуючись власним смаком і бажаним ефектом.

Листя чорної смородини має купу корисних властивостей і незвичайний, яскравий аромат,

Ожина, листя – джерело вітамінів і зміцнення організму.

Малина, листя – використовується при застудах. Володіє жарознижуючим ефектом. Велика кількість вітамінів і мікроелементів. Після збору листя малини мнеться руками, лист виділяє сік і чорніє, після чого вже відбувається сушка.

М’ята покращує апетит, добре діє при головних болях. М’ятний чай без проблем вживають у будь-який час дня і ночі. Він заспокоює, покращує сон ввечері, а вранці бадьорить і додає сил. М’ята добре поєднується з зеленим чаєм, листям чорної смородини, медом та корицею.

Меліса нормалізує сон, позитивно впливає на працездатність, покращує апетит, допомагає від депресії і неврозів.

Вишневий лист додає напою приємний літній аромат, потрібний для нормального згортання крові, вітаміни і мікроелементи. Чай має загальнозміцнюючу та омолоджуючу дію.  Найбільше корисних речовин в листках вишні під час цвітіння – тоді і потрібно заготовлювати їх на зиму.

Корисний напій – відвар ромашки, що має протизапальну, ранозагоювальну, спазмолітичну та заспокійливу дію, а тому пити  бажано ввечері.

Липа відмінно допомагає при застудних захворюваннях, зміцнює імунітет, має протизапальні та антибактеріальні властивості і виводить токсини з організму.



Немає коментарів:

Дописати коментар